tirsdag den 30. oktober 2012

KREATIVE DAGE

I lørdags var der dømt venindehygge og -forkælelse med en af mine allergo´este veninder; Lene Hjortshøj på "Kreative Dage" messen i Fredericia. Vi kørte tidligt hjemmefra, så vi var ved messecenteret i god tid, og her nød vi så en fantastisk morgenmad mens vi hørte "Mads og Monopolet" i radioen. Der blev grinet, fjantet og hygget i stor stil.
Vi var ved messen da det åbnede, og sikke da et mekka for en kreativ sjæl - her var alt hvad hjertet begærer til inspiration for kommende projekter. Jeg havde desværre ikke kameraet med ind til selve messen, så jeg kan ikke vise billeder "on location" :-(
Jeg ku ha´ købt mig fattig i lækre kreating, men måtte begrænse mig lidt.
Det blev til perler fra "Hama", Filtkugler fra "Søstrene grene", og en masse andre ting som jeg ikke lige har fået taget billeder af. Vi deltog desuden i en pileflet workshop hvor vi fik afprøvet vores evner indenfor pileflet - det blev der dette fine kræmmerhus ud af (Jeg synes faktisk det blev overraskende fint - se nedenfor).
Nu er det så spændende at se, hvad jeg har tiltænkt af projekter med disse nyerhvervelser......





fredag den 26. oktober 2012

LOPPEFUND

Jeg har været på loppemarked og fandt disse skønheder til næsten ingen penge - fik fat i 6 glas i alt. Jeg synes bare de er så fine!!! Jeg er helt vild med den grønne farve :-) De er bare så smukke at de kommer på bordet til enhver given lejlighed - ja, endda til frokost selvom der kun er soda(vand)  i glassene. Det ser festligt ud, og hvorfor ikke holde en lille fest hver gang man skal nyde et måltid mad...man behøver vel ikke en særlig lejlighed??
GOD WEEKEND :-)



tirsdag den 23. oktober 2012

FERIELÆSNING

WEEEEE jeg har efterårsferie i denne uge.
Synes lige jeg vil vise jer mit "ferielæseprojekt" - 2´eren og 3´eren af "Fifty Shades" serien. Man kan IKKE komme udenom at det er en fantastisk kærlkighedshistorie....med lidt ekstra "krydderi";-)
Nu har jeg sat mig med min plaid, tændt stearinlys, morgenmad og en kop the og jeg NYDER stilheden.
SÆT IGANG!!!

onsdag den 17. oktober 2012

SJÆLEVARMER TIL THEKOPPEN

Der er gået filt i den herhjemme. Synes det er lidt hyggeligt at sysle med, så der er i øjeblikket gang i flere projekter. Idag får I lige denne DIY til at lave sjælevarmere til dine thekopper (ja, jeg er thedrikker, men det ku ligeså godt være til kaffekoppen ;-). Yderst aktuelt nu hvor det er blevet efterår - så er det tid til at sidde med sin plaid og sin thekop. Ideen er min egen, så denne gang er der ikke andre end mig selv jeg skal huske at takke for ideen ;-) Jeg ku forestille mig at disse "thekop sjælevarmere" også ville være flotte i andre farver...hva med en lækker grøn eller.....?
I får flere filtede lækkerier i en nær fremtid :-)
















lørdag den 13. oktober 2012

SALLINGS SUNDE TRØFLER

Trøffel eller romkugle; kært barn har mange navne, men ikke des mindre er det én af mine absolutte kage favoritter!!! Her får I lige en klassiker i en sundere udgave - jeg er allerede blevet totaltf afhængig af denne version :-)
Blandingen er et mix fra forskellige opskrifter der har inspireret mig, og efter en del eksperimenteren (og smagsprøvning) er jeg endt med denne variant;

OPSKRIFT:
80 g blandede, tørrede dadler og svesker
60 g havregryn
60 g toastbrød
4 tsk hindbærmarmelade
romessens (vigtig!!!)
vanilieessens
4 tsk usødet cacao
60 g minarine (f.eks "Becel")
Multisød (sukkererstatning fra "Isis" sortimentet - smager som og ligner sukker)
kokosmel

De tørrede frugter fryses et par timer da de så er lettere at findele i blenderen uden at det klumper sammen.
Toastbrødet smuldres.
Alle ingredienserne blendes sammen og smages til.
Små kugler trilles (på størrelse med havregrynskugler) og vendes i kokosmel.

MMMMM - jeg må dog lige advare imod at de er vanedannende!!! :-)

Go´ weekend :-)


tirsdag den 9. oktober 2012

LUNE STRIKKERIER TIL MINDSTEMANDEN

Jeg har lige færdiggjort et projekt til mindstemanden. Det blev til denne fine vest i uld. Jeg er helt vild med grøn for tiden, så selvfølgelig sku denne vest da være grøn. Jeg er blevet rigtig tilfreds med resultatet - især synes jeg at de små ugleknapper er en succes :-)
Opskriften har jeg lånt her hos "Farmorfabrikken" - en ganske fantastisk blog med de skønneste DIY´er :-) Tjek den lige ud!!



mandag den 8. oktober 2012

KREATIVE DAGE I FREDERICIA

JEG GLÆDER MIG!!! kreative dage i Fredericia!!!
Sidste år var det et super godt arrangement - virkelig inspirerende for en kreativ sjæl.
I år skal jeg afsted med min fantastiske veninde Lene Hjortshøj.
Er der nogen af jer der skal med? Det kan bestemt anbefales!!!
Hvis I påtænker at tage til denne messe, må I ikke gå glip af Tina Dalbøges foredrag på messen (se programmet) - læs mere her på Tinas blog eller her på messens hjemmeside :-).

Jeg er tilmeldt et par giveaways her i blogland, og krydser fingre for, at jeg er den heldige vinder af fribilletter til messen (se under min fane med giveaways).



kreative dage 2012

tirsdag den 2. oktober 2012

KATJA´s UOVERTRUFNE THAISALAT



Jeg synes lige jeg vil forkæle jer med denne opskrift på den lækreste salat - nogen gange kan det være svært at finde på nye opskrifter til salat, så det er altid godt med lidt inspiration.
Denne opskrift har jeg "arvet" af søde Katja fra min skønne mødregruppe, og den er bare SÅÅÅÅ go´ :-)

OPSKRIFT:
En go´ ½ dl olie
En go´ 1/4 dl balsamico
2 spsk sukker (Man kan også erstatte dette med honning eller sødemiddel)
2 spsk soya
Det hele koges sammen ca. 1 min og køles ned mens der jævnligt røres.

1 pk instant noodles (IKKE KOGTE, men lige fra posen!!)
1 pk hasselnøddeflager
sesamfrø
Disse 3 ingredienser ristes sammen på panden, nudler først og sesamfrø til sidst.

4 stk kyllingebryst
1 flaske sweet hot chilli
Steges sammen på panden.

1 pk rucola
1 mango (Man kan også erstatte dette med papya)
1 rødløg

Alle ingredienser samles og dressingen hældes over - vent dog med nudlerne intil salaten skal serveres, så de ikke bliver helt "våde" - meningen er at nudlerne skal gi´ en "crunchy" fornemmelse når du spiser salaten.

Tak for inspiration Katja :-)

mandag den 1. oktober 2012

OBS OBS NY VINDER ER FUNDET!!!!

Husker I denne giveaway som jeg havde kørende for et par uger siden?
Den oprindelige vinder; Malene, har ikke gjort krav på sin gave, så jeg har nu efter 2 ugers tålmodig venten besluttet at trække en ny vinder, så en anden kan få glæde at  præmien (beklager Malene).



Alle lodder er påny lagt i puljen - "posen" er blevet rystet, og den nye vinder er...................trommehvirvel!!!



TADADADADAD!!!!!!!......................."CANIKA FILT OG STADS" - Canika tryller med kreating - for tiden i særdeleshed med små hæklede dyr. Se hendes blog her.
Canika send mig en mail (Hellesalling@hotmail.com) med din adresse så vil jeg hurtigt sende dig dit Biografklub Danmark medlemsskab :-)