lørdag den 10. september 2011

Sensommer hygge

JA, så er sommeren gået på hæld.
En rigtig dejlig ting ved sensommeren er alle de frugter og bær naturen så gavmildt byder på.
Vi har været ude på vores "hemmelige sted" og plukke vilde brombær, så jeg har været igang med at sylte.
Det er blevet til den skønneste brombær marmelade med vanillie og mandler - MUUUUMMSSS!!!! Den smager himmelsk!!

OPSKRIFT:

Brombær marmelade
½ kg brombær - godt skyllet
Saft af ½ citron
ca. 325 gram rørsukker
1 tsk atamon (flydende)
2 tsk geleringspulver (til marmalade).
MASSER af vanillie (efter smag)
Mandelsplitter (efter smag)

Bærene koges i ca 10 min med citronsaft og sukker (og evt. vanilliestænger hvis du har det hjemme).
Tilsæt vaniliesukker, mandler og atamon og kog videre i et par minutter.
Tag gryden af varmen og tilsæt geleringspulver - rør omhyggeligt så evt. klumper røres ud.Sæt gryden på varmen igen og smag til - der skal evt. tilsættes mere sukker eller vanillie (smag og behag).
Marmeladen hældes på sylteglas som først at vaskes af i atamon og kogende vand.
Marmeladen damper af og sættes i køleskabe(sku det ske at du ikke synes at marmeladen er blevet stiv nok, så kan du genopvarme den og tilsætte ekstra geleringspulver).

EN HIMMERRIGS MUNDFULD - VELBEKOMME!!!



2 kommentarer:

  1. Tak for din hilsen på min blog.
    Hvor lyder det lækkert med brombær marmelade.
    Får helt lyst til frisk bagt franskbrød med brombærmarmelade.

    Har lagt mig som følger og glæder mig til at følge dig.

    Knus Susi

    SvarSlet
  2. Det er skønt med et "hemmeligt" sted hvor disse lækkerier gror. Fin blog du har og sikke en lækker steg du lavede forleden. Det ser lækkert ud med de ferskner indeni. Det må jeg prøve.

    Kh Mette

    SvarSlet

Tak for din kommentar :-).