søndag den 11. december 2011

STORE BAGEDAG

Weekenden har budt på super dejlig julehygge hos mine forældre. Vi har haft "store bagedag", hvor vi har bagt mine favorit julesmåkager, nemlig vaniliekranse OG kaffebrød.
Vanilliekransene er jo bare skønne med deres dejlige sødmefulde vanilliesmag, og kaffebrødene holder jeg særligt meget af, fordi de ikke er lige så søde som alle andre småkager OGså de kan jo spises hele året. Kaffebrødene smager MEGET som de italienske småkager; cantucci biscotti - dette er bare den danske version og de er mindst lige så gode :-)
Her nedenfor får I opskriften på kaffebrødene (jeg har valgt ikke at nedfælde opskriften på vaniliekransene eftersom man her i julemåneden kan finde opskrift på disse hvor som helst :-)


En klassiker - en GODT brugt opskriftsbog :-)


Først lige lidt billeder af vores dejlige vanilliekranse - man kan næsten dufte dem bare af at se billederne....jeg kan ozze godt røbe at hele huset duftede VIDUNDERLIGT!!!













KAFFEBRØD - OPSKRIFT: ("Cantucci Biscotti")

3 æg
125 g sukker
125 g smeltet smør eller margarine
500 g mel
5 tsk bagepulver
2 tsk kardemomme

Jeg har fordoblet mængden af kardemomme hvilket klær kaffebrødene godt.
Man kan vælge at tilsætte smuttede, grovhakkede mandler - så skal der ca. 50 g mindre mel i dejen så kagerne ikke bliver tørre. Jeg synes det smager bedst med mandler i, men dette er ikke fra den originale opskrift. Med mandler i dejen minder de mest om de italienske cantucci biscotti.

Hele æg og sukker piskes luftigt indtil sukkeret ikke længere knaser.
Smeltet, afkølet smør røres i.
Mel, bagepulver og kardemomme tilsættes.
Dejen æltes og trilles til 4 tykke stænger, og disse lægges på en smørsmurt bageplade.


Stængerne trykkes flade....



Bages ca. 10-12 min ved 175 grader.
Stængerne tages ud af ovnen og skal nu skæres til snitter som vist nedenfor.




Snitterne lægges på siden med den ene overskårne side opad.
Kaffebrødene sættes atter i ovnen - denne gang ved 200 grader i ca. 15 min til de er flotte gyldne.






Klar til servering - velbekomme
 






4 kommentarer:

  1. Mums, hvor ser det lækket ud - det hele. Jeg er ikke den store bagemester, men har planlagt et forsøg med jødekager fra Amo's julebog. Kryds fingre for mig. :)

    SvarSlet
  2. MUMS jødekager er ozze bare super lækre - held og lykke med projektet. Jeg er sikker på det bliver en succes :-)

    SvarSlet
  3. Dejligt at få fyldt sine kagedåser. Herhjemme bliver de bare meget hurtig tomme igen .)

    SvarSlet
  4. Det er jo "desværre" den lille hage der er ved julebag - kagedåserne bliver hurtigt tomme med risiko for at nummi bliver lidt større :-)
    Glædelig jul :-)

    SvarSlet

Tak for din kommentar :-).