fredag den 21. september 2012

IGEN IGEN

JA, så er sommeren gået på hæld, det kan vi vist hurtigt blive enige om på en regnvejrsdag som idag!!!
Denne opskrift på brombærmarmelade udgav jeg også sidste år, men den er bare SÅ go´ at den sagtens kan klare en "genudsendelse".
Det er stadig sæson for brombær, så det er bare med at komme igang med at plukke.
Vi har været ude på vores "hemmelige sted" og plukke vilde brombær, så jeg har været igang med at sylte.
Det er blevet til den skønneste brombær marmelade med vanillie og mandler - MUUUUMMSSS!!!! Den smager himmelsk!!
Go´ regnvejrsdag til jer alle :-)

OPSKRIFT:

Brombær marmelade
½ kg brombær - godt skyllet
Saft af ½ citron
ca. 325 gram rørsukker
1 tsk atamon (flydende)
2 tsk geleringspulver (til marmalade).
MASSER af vanillie (efter smag)
Mandelsplitter (efter smag)

Bærene koges i ca 10 min med citronsaft og sukker (og evt. vanilliestænger hvis du har det hjemme).
Tilsæt vaniliesukker, mandler og atamon og kog videre i et par minutter.
Tag gryden af varmen og tilsæt geleringspulver - rør omhyggeligt så evt. klumper røres ud.Sæt gryden på varmen igen og smag til - der skal evt. tilsættes mere sukker eller vanillie (smag og behag).
Marmeladen hældes på sylteglas som først at vaskes af i atamon og kogende vand.
Marmeladen damper af og sættes i køleskabe(sku det ske at du ikke synes at marmeladen er blevet stiv nok, så kan du genopvarme den og tilsætte ekstra geleringspulver).

EN HIMMERRIGS MUNDFULD - VELBEKOMME!!!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar :-).