mandag den 29. december 2014

GROVTÆRTE MED RØGET LAKS OG SALAT

GROVTÆRTE MED RØGET LAKS OG SALAT

BUND
175g hvedemel
75g grahamsmel
1 tsk salt
125g smør
Sesamfrø
3-4 tsk vand
De tørre dele blandes og smør smuldres i og blandes sammen med melet, så konsistensen bliver 'smuldre agtigt'.
Dejen samles med vandet. Stilles i køleskabet ca en halv time.
Dejen rulles ud i tærteformen og prikkes. Forbages ca 10 min. ved 200 grader (ikke varmluft).
------------------------------------
FYLD
Gulerødder
Squash (jeg bruger næsten 2)
2 dl letmælk
4 æg
Salt/peber
Med kartoffelskræller laves lange tynde skiver af både gulerod og squash - hele længder.
Skiverne lægges i tærteformen (start yderst). Skiftevis gulerod og squash så man får det flotte farvespil af orange og grøn.
Pisk æg, mælk, salt og peber og hæld det ovenpå fyldet - her skal man sikre sig, at æggeblandingen kommer godt imellem alle lagene af grøntsager.
Tærten bages færdig ved 200 grader ca 20-30 min (ikke varmluft) - vær sikker på, at æggemassen er stivnet.
-----------------------------------
PYNT
Når tærten er afkølet kan man pynte den med hvad man synes.
Denne version er pyntet med rejer, frisk spinat, røget laks og pinjekerner.
------------------------------------
Glæd jer - den smager skønt!!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for din kommentar :-).