onsdag den 7. september 2011

Kamsteg med timiankartofler

Vejret idag har da bare været al for trist - regn og storm byder på en rigtig hjemmedag!!!
Synes idag min dejlige husbond sku forkæles med lækker mad på en ellers trist og grå tirsdag.
Da han kom hjem duftede hele huset af kansteg......det er vist ikke lyv når man siger at en mands kærlighed går gennem hans mave ;-)
Jeg havde lavet kamsteg fyldt med ferskner, ovnbagte timiankartoffler og lækker salat.
Han spiste til han var ved at revne...hihihi.

Det er superlækkert at fylde ferskner i stegen - disse gør at den ikke bliver tør....og så er det jo liiige sæson for ferskner. Jeg var heldig med sværen idag som bare var perfekt sprød og knasende.
Timiankartoflerne var også "lige i skabet" sprøde og krydrede.
Jeg havde desuden snittet friske ferskner i salaten for en skabe en rød tråd til stegen.
SUCCES!!!:-)

Ærgeligt jeg ikke kan sende duften med på bloggen - hhmmmm

OPSKRIFT:

Ferskenfyldt kamsteg
Denne opskrift er inspireret af min kære veninde Charlotte og den er genial - fersknerne gør at stegen ikke bliver tør.
Der laves en lomme i den kødfulde del af stegen - lommen skal gå hele vejen igennem fra begge sider.
Lommen fyldes med skrællede ferskner skåret i både (der skal virkelig proppes rigeligt ferskner i) - hvis det ikke er ferskensæson kan man bruge ferskner på dåse.
Stegen gnides med rigeligt salt og sættes i en stegholder (se nedenfor)


Sættes i ovnen på 250 grader i ca 20 min for at blive brunet - der hældes vand ved fadet og herefter skrues ned på 200 grader og der steges videre i ca. 1 - 1½ time. Hvis sværen til sidst ikke er blevet sprød kan man vælge at skrue op igen eller tænde for grillen i ovnen, men PAS PÅ den ikke bliver svedet!!
Smager godt at servere en salat med friske ferskner i for at gi´en rød tråd til stegen.




Mutti´s Timiankartofler
Denne opskrift har jeg fra min mor (som bare er en gudsbenådet "mad jonglør" :-)......hvis bare jeg nogensinde bliver halvt så god som hende til at lave mad :-) Opskriften er egentlig ret nem, men smager bare fantastisk.

Små kartofler renses og koges ca. 7-8 minutter. Derefter hældes vandet fra og de vendes med rigeligt olie (jeg bruger rapsolie), MASSER af timian og groft salt.
Ristes i ovnen ca. 30-45 minutter til de er sprøde og knasende.
MUMMELUMME!!!






2 kommentarer:

  1. Er ikke selv så meget til kød, men de der kartoffler - MUMS hvor ser de gode ud!

    Tak for opskrift :D

    SvarSlet
  2. Hej MalleQ - velkommen hertil :-)
    Du kan tro de er skønne de kartoffler - bestemt en anbefaling værd!!! OG så er de bare SÅ nemme at lave.....og det kan vi jo godt li`;-)

    SvarSlet

Tak for din kommentar :-).